Maija Rautavaara

Meidän pitää tehdä niin ihmisten kuin ympäristön suhteen vastuullisia ja kestäviä päätöksiä, jotka ovat viisaita myös pidemmällä tähtäimellä.

Olen 41-vuotias erityisopettaja ja lastentarhanopettaja sekä Vantaan kaupunginvaltuutettu ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja. Vapaa-ajallani viihdyn luonnossa, harrastajateatterin lavalla ja käsipallokentän laidalla. Vaikka olen onnellisimmillani perheeni kanssa metsässä, nautin myös työssä ja politiikassa kohtaamistani haasteista.

Politiikassa minulle tärkeimpiä asioita ovat ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin turvaaminen. Me rakennamme tämän päivän päätöksillä tulevaisuutta ja sitä maailmaa, minkä jätämme jälkeemme. Tässä ovat tärkeimmät teemani kuntavaaleissa 2021.

Tukea hyvään kasvuun

Laadukas varhaiskasvatus ja opetus tasaavat lasten mahdollisuuksia hyvään elämään. Laastareiden ja tulipalojen sammuttelun sijaan tarvitaan kestäviä ratkaisuja.

Varhaiskasvatus ja koulu ovat hyvinvoinnin rakentamisessa avainasemassa. Jokaisella lapsella ja nuorella on oltava sellainen ympäristö, jossa on mahdollisuus oppia juuri hänelle sopivalla tavalla ja kasvaa täyteen mittaansa. Lasten hyvinvoinnista on huolehdittava kokonaisvaltaisesti. Siksi koulussa tarvitaan paitsi opettajia myös muita koulutettuja ammattilaisia, jotka yhdessä pystyvät turvaamaan lapsille hyvän kasvun ja oppimisen mahdollisuudet.

Terve lähiympäristö

Meidän on huolehdittava siitä, että tekemämme päätökset auttavat säilyttämään elinvoimaisen ja monimuotoisen luonnon myös tuleville sukupolville. Luonto on vaalimisen arvoinen jo siksi, että se on ihmisille elinehto, mutta sille on annettava myös itseisarvo. Kaupungin kasvaminen, rakentaminen ja samaan aikaan monimuotoisen ja hyvinvoivan luonnon säilyttäminen asettaa päätöksentekijät vastuulliseen asemaan.

Kestävää politiikkaa

Uskon muutoksen mahdollisuuteen ja siihen, että Vantaan haasteissa kaivataan rakentavaa, maltillista ja keskustelevaa otetta.

Olen valmis käyttämään kaikkea vuosien varrella työssä ja politiikassa kartuttamaani osaamista ja kokemusta kansanedustajan työhön, ja uskon, että rauhallisuudestani, sitkeydestäni ja yhteistyökyvyistäni on siinä etua. Teen kaikkeni, jotta Vantaalle löydetään nykyistä kestävämpi muotti.