Facebook 14.3.2019 klo 06.42

Tänään on tasan kuukausi eduskuntavaaleihin, jossa valitsemme kansanedustajat neljäksi vuodeksi. Valinta vaikuttaa kuitenkin paljon pidemmälle tulevaisuuteen, lastemme ja lastenlastemme elämään. Huomenna on ilmastolakko, jossa nämä lapset haluavat osoittaa huolensa siitä, mitä me aikuiset jätämme jälkeemme. Meidän pitää kuunnella heitä.

Kiistelemme meidän aikuisten oikeudesta käyttää henkilöautoja, syödä lihaa ja matkustaa lentokoneella, mutta samaan aikaan on olemassa mahdollisesti edessä oleva todellisuus, jossa lapsemme ja lapsenlapsemme eivät voi koskaan saavuttaa samoja oikeuksia ja mahdollisuuksia. How fair is that? Tämän päivän päätöksillä vaikutamme siihen maailmaan, missä he elävät.

Toivoisin, että keskustelu ilmastonmuutoksesta ja sen vastustamisesta ei pyörisi meidän aikuisten ihmisten arjen ympärillä, vaan poliittinen keskustelu keskittyisi myös nyt vaalien alla tulevaisuuteen ja tämän päivän keinoihin ja mahdollisuuksiin. Me voimme olla edelläkävijöitä ilmastopolitiikassa ja globaalissa vaikuttamisessa.