Facebook 11.12.2018 klo 16.04

Oletteko kuulleet lauseen, että toimeentulo on itsestä kiinni? Minusta tämä lause on kokonaisuudessaan röyhkeä. Erityisen suuresti se on epäreilu niiden lapsiperheiden kannalta, joissa on puutetta toimeentulosta. Yksinhuoltajaperheissä jopa puolet ovat työssäkäyviä ja vain kolmasosa työttömiä. Ja mitä onkaan työttömyyden takana?

Pelasimme lasteni kanssa monopolia. Se pelikerta oli ainutkertainen sikäli, että olin reippaasti voitolla ja toinen lapsista reippaasti häviöllä. Mietin siinä pelatessamme, että tätähän se kärjistetysti on; minä rikkaana tienaan kokoajan yhä enemmän ja toinen joutuu elämään velaksi voidakseen maksaa minulle vuokraa ihan vain kulkiessaan pelilautaa ympäri.

Lapsena koettu köyhyys on riski lapsen tulevaisuuden kannalta. Mitä syvempää ja mitä pidempään köyhyys on kestänyt, sitä haavoittavampaa se on. Köyhyyden ja toimeentulon puute vaikuttaa vanhempien ja lasten hyvinvointiin monella tavalla. Vähäosaisuus on myös periytyvää.

Vihreät on tänään julkaissut askeleet yhdenvertaiseen lapsuuteen, jonka tarkoituksena on vaikuttaa lapsiköyhyyteen ja tuoda tukea perheille. Ohjelma puuttuu monipuolisesti perheiden toimeentuloon, perheiden tukeen, kasvatukseen, opetukseen ja koulutukseen sekä harrastuksiin.

https://www.vihreat.fi/artikkeli/2018/12/vihreat-eroon-lapsikoyhyydesta-tukea-perheille-vihreiden-askeleet-yhdenvertaiseen-lapsuuteen